Teko- tai keinoäly – mitä se on?

”Paradoksaalisesti tekoäly tai tekoäly on sitä, mitä tarvitaan, jotta potilaat ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat kokea todellista ihmisten välistä vuorovaikutusta uudelleen.” Lähde: Eric Topol, DEEP Medicine

Oletetaan, että sairastut. Oireita ei ilmentynyt, mutta älypuhelimen sovellus ilmoitti tilastasi. Tämän jälkeen puhelin lähetti tietosi omalääkärillesi. Lääkäri oli varattu, mutta hän oli ottanut tekoälytyökalut käyttöön osana työnkulkuaan. Sait pian viestin, jossa kerrottiin, mistä sairaudesta todennäköisimmin on kyse, vaatiiko se kiireellistä hoitoa ja mitä täytyy tehdä. Forskningsetikk-julkaisu 4/2019, Brittelise Bakstad

Tekoäly on erityisen hyödyllinen lääketieteessä, kun etsitään toistuvia kuvioita. Näin tehdään erityisesti kardiologiassa ja EKG-analysoinnissa. Tämä terveysvallankumous voisi kaventaa köyhien ja rikkaiden välistä kuilua antamalla useammille ihmisille ympäri maailmaa helpomman mahdollisuuden saada terveydenhuoltoa, tarkempia diagnooseja ja yksilöllistä hoitoa.  Tekoäly antaa terveydenhuollon ammattilaisille enemmän aikaa. Aikaa, jota nykyään käytetään potilaskertomusten lukemiseen, EKG-, CT- tai MRI-kuvien tulkitsemiseen tai oikean diagnoosin laatimiseen.

Koneoppiminen on tekoälyn haara, joka perustuu tietojenkäsittelytieteeseen, matematiikkaan ja tilastolaskentaan. Koneoppimisessa suunnitellaan ja kehitetään algoritmeja, joiden avulla tietokoneet voivat oppia empiiriseen dataan perustuvasta käyttäytymisestä ja kehittää sitä. KardiaMobilessa tekoäly yhdistyy koneoppimiseen. Se viisastuu päivä päivältä.

KardiaMobile on nopea ja erittäin turvallinen. KardiaMobile ei ole koskaan väsynyt tai uupunut. Se tulkitsee EKG:n aina oikein.

KardiaMobile on ainoa FDA:n hyväksymä kädessä pidettävä 6-kanavainen EKG-mittari.

Tämä viesti on saatavana myös: Kirjanorja

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *